Pogosta vprašanja

Splošno

Kdo je lastnik znamke MG?

MG je ena od avtomobilskih znamk podjetja s sedežem v Šanghaju – SAIC Motor. SAIC Motor proizvede več kot 7 milijonov vozil na leto, kar mu podeljuje status 7. največjega proizvajalca avtomobilov na svetu. Za več informacij o naši matični družbi obiščite spletno mesto podjetja SAIC Motor  - saicmotor.com.

O podjetju SAIC Motor Corporation Limited

SAIC Motor Corporation Limited (SAIC Motor) je največje avtomobilsko podjetje na Kitajskem.

MG znamka

MG je ena od avtomobilskih znamk podjetja SAIC Motor s sedežem v Šanghaju. Podjetje aktivno promovira vozila, ki jih poganja nova energija, in komercializacijo vozil, povezanih s spletom, ter raziskuje druge inovativne tehnologije. SAIC Motor proizvede več kot 7 milijonov vozil na leto, kar mu podeljuje status 7. največjega proizvajalca avtomobilov na svetu.

Kje se nahaja vaš sedež?

Sedež je na Hrvaškem, Zagreb, Ljubljanska Avenija 4.

Izdelek

Kje lahko opravim testno vožnjo?

Testno vožnjo lahko rezervirate tukaj.

Kje lahko najdem informacije o nakupu ali lizingu vozila MG?

Za informacije o nakupu ali lizingu vozila obiščite spletno mesto določene države.

Lastnosti in specifikacije vozila MG ZS EV

Lastnosti vozil MG ZS EV najdete na spletnem mestu https://mgmotor.eu/model/zs/.

Lastnosti in specifikacije vozil MG EHS Plug-in Hybrid

Lastnosti vozil MG EHS Plug-in Hybrid najdete na spletnem mestu https://mgmotor.eu/model/ehs.

Lastnosti in specifikacije vozil MG MARVEL R Electric

Lastnosti vozil MG MARVEL R Electric najdete na spletnem mestu https://mgmotor.eu/model/marvel-r.

Lastnosti in specifikacije vozil MG5 Electric

Lastnosti vozil MG5 Electric najdete na spletnem mestu https://mgmotor.eu/model/mg5.

Kje lahko najdem informacije o prihodnjih izdelkih?

Vse informacije o prihodnjih izdelkih objavimo prek svojih e-novic, na katere se lahko naročite tukaj, ter na kanalih družbenih omrežij. Spremljajte nas na družbenih omrežjih Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn, YouTube in TikTok.

Tehnične informacije

Kje lahko najdem informacije o servisiranju svojega vozila MG?

Za informacije o servisiranju obiščite spletno mesto določene države.

Kje lahko prenesem posodobitve programske opreme? Je posodobitev brezplačna?

Programsko opremo zemljevidov lahko posodobite na spletnem mestu https://mgtouch.naviextras.com.  Posodobitev lokacij za polnjenje vozila na zemljevidu je brezplačna tri leta.

Garancija

Kako dolgo je veljavna garancija?

Po datumu prve registracije garancija podjetja MG vozilo krije 60 mesecev v primeru vozil, registriranih pred 1. 1. 2021, in 84 mesecev v primeru vozil, registriranih na dan ali po 1. 1. 2021.

Obstajajo kakšni pogoji za uveljavljanje garancije?

Da. Za uveljavljanje garancije podjetja MG mora imeti vozilo popolno in točno zabeleženo zgodovino servisiranja v skladu s priporočenim načrtom servisiranja podjetja MG, pri katerem so bili uporabljeni originalni rezervni deli in tekočine. Več podrobnosti najdete v Izjavah o garanciji.

Ali garancija krije dele?

Da. Podjetje MG daje 24-mesečno garancijo z neomejeno kilometrino na originalne rezervne dele podjetja MG, razen če je v izjemah garancije navedeno drugače. Podjetje MG je v okviru garancije odgovorno samo za originalne dele, ki se nahajajo v maloprodajnem ceniku podjetja MG in jih prodaja pooblaščeni koncesionar MG.

Ali garancija krije SLO baterijo mojega vozila MG ZS EV?

Če se med preverjanjem zmogljivosti na pooblaščenem servisu MG ugotovi, da je litij-ionska visokonapetostna baterija utrpela padec zmogljivosti pod 70 % prvotne vrednosti pri dobavi vašega novega vozila MG ZS EV, bo segment pod 70 % veljal za prekomerno izgubo. Če je mogoče, se bo del prekomerne izgube nadomestil; če je ne bo mogoče popraviti, se bo litij-ionska visokonapetostna baterija zamenjala s katero koli novo reciklirano.

Kako garancija krije glavne komponente vozila?

Podjetje MG Motor zagotavlja garancijsko obdobje kritja z veljavnostjo 84 mesecev ali 150.000 km (kar koli nastopi prej) za visokonapetostni baterijski sklop, pogonski motor, elektronski pretvornik in kontrolno enoto vozila kot del ključnih komponent vozila, ki jih poganjajo nove energije.

Kako deluje garancija, če uporabljam svoj MG kot vozilo za zasebni najem?

Garancijsko obdobje za električna in hibridna vozila, ki se uporabljajo za zasebni najem (npr. taksi), znaša 3 leta/100.000 km (kar koli nastopi prej). Ta omejitev vključuje visokonapetostne komponente pogonskega sklopa in litij-ionsko visokonapetostno baterijo.

Se lahko garancija podjetja MG prenese na novega lastnika, če prodam svoje vozilo?

DA, garancija se lahko prenese na vsakega novega lastnika, dokler ne poteče.

Karoserija mojega vozila je perforirana zaradi rjavenja. Ali garancija to krije?

Garancija za zaščito pred perforacijami krije vozilo pred perforacijo zaradi rjavenja karoserije 7 let. Za ohranitev veljavnosti te garancije mora pooblaščeni servis MG pregledati vozilo vsaj enkrat letno v času trajanja garancije. Izpolniti je treba Obrazec za letni pregled za zaščito pred perforacijami v garanciji podjetja MG in ožigosati evidenco servisne dokumentacije. Katera koli predhodno izvedena popravila morajo biti v skladu s standardom pooblaščenega servisa podjetja MG za popravilo karoserije.

Krije garancija stroške popravila, če se moje vozilo pokvari v tujini (zunaj moje države)?

Da, podjetje MG Motor zagotavlja garancijo za vso Evropo, in sicer v državah s pooblaščenimi servisi MG.

Pomoč na cesti

Kdaj začne veljati storitev Pomoč na cesti podjetja MG?

Pomoč na cesti MG velja od datuma prve registracije.

Kaj vključuje Pomoč na cesti podjetja MG?

Storitev obsega vozilo MG, ki izpolnjuje pogoje, vendar ni vozno zaradi tehnične ali mehanske okvare. Več podrobnosti najdete v Izjavah Pomoči na cesti.

Česa ne vključuje Pomoč na cesti podjetja MG?

Podjetje MG Motor Europe ne organizira in ne zagotavlja nobene pomoči na cesti v določenih situacijah, kot so prometne nesreče, zaradi katerih vozilo ni vozno. Več podrobnosti najdete v Izjavah Pomoči na cesti.

Katere informacije moram posredovati, ko potrebujem pomoč na cesti?

Če potrebujete storitev Pomoč na cesti podjetja MG, posredujte pri klicu naslednje informacije: svoje ime in priimek, telefonska številka, na kateri ste dosegljivi, registracija, model in barva vozila, svoj naslov, vrsta okvare in točna lokacija.

Moram jaz voziti vozilo, če potrebujem Pomoč na cesti podjetja MG?

Ne, storitev Pomoč na cesti podjetja MG je na voljo zaradi zadovoljitve potreb vozil MG, ki potrebujejo pomoč na cesti v primeru okvare, ne glede na to, kdo vozilo vozi.

Katere države krije storitev Pomoč na cesti?

Storitev vključuje večino evropskih držav. Več podrobnosti najdete v 2. poglavju Izjav Pomoči na cesti.

Kako dolgo je veljavna storitev Pomoč na cesti?

Pomoč na cesti podjetja MG velja 12 mesecev od datuma prve registracije. Storitev je mogoče podaljšati za do 7 let.

Kako lahko obnovim ali podaljšam storitev Pomoč na cesti v drugem letu?

Storitev je mogoče obnoviti za obdobje do 12 mesecev po zadnjem servisu za vzdrževanje vozila v pooblaščenem servisu MG, in to v okviru obdobja trajanja Načrta servisnih intervalov podjetja MG, kot je opisano v Portfelju storitev podjetja MG. Podaljšanje garancije je brezplačno.

Katero številko moram poklicati, če vozim svoje vozilo MG v tujini?

Pokličite številko države, kjer ste na začetku registrirali svoje vozilo. Če država ni navedena na našem spletnem mestu, za več informacij pokličite svojega lokalnega koncesionarja MG.

Deli in dodatna oprema

Kje lahko dobim informacije o dodatni opreme podjetja MG?

Strokovnjak za dodatno opremo je koncesionar MG. Informacije vam lahko posreduje pisno, prav tako pa se lahko z njim posvetujete osebno. V delu našega spletnega mesta, ki se nanaša na dodatno opremo podjetja MG, lahko najdete tudi številne zanimive informacije o tej temi.

So vozila MG omejena glede vleke?

Obe vozili MG EHS in MG MARVEL R se ponašata z največjo zmogljivostjo vleke (brez zavor) 750 kg. Vozilo MG5 in povsem novo vozilo MG ZS EV se ponašata z zmogljivostjo vleke 500 kg (brez zavor).

Kako lahko najboljše očistim svoj komplet preprog?

Najboljši način čiščenja kompleta preprog je odvisen od njihovega materiala. Gumijaste preproge lahko enostavno očistite s spiranjem s čisto vodo in brisanjem z mehko suho krpo. Preproge iz blaga je najboljše očistiti s čistilom proizvajalca preproge. Po čiščenju jih pustite, da se temeljito posušijo.

Lahko enostavno pritrdim nosilec za kolesa na vlečno kljuko?

Da, lahko! Še posebej, če nosilec omogoča tako imenovano hitro pritrditev.

Katera dodatna oprema je dostopna za zaščito mojega vozila?

Za zaščito vašega vozila ponujamo bogat nabor preprog, posebej takšnih iz blaga in gume. Za zaščito vašega prtljažnika sta najprimernejši preproga in obloga za prtljažnik.

Iz koliko preprog je sestavljen komplet preprog podjetja MG?

Komplet preprog je sestavljen iz štirih preprog, ki vključujejo preproge za sprednji in zadnji prostor za noge potnikov. Kompleti preprog so na voljo tudi v parih, za sprednji ali zadnji del vozila. Dostopni so v dveh materialih: blagu in gumi. Iščete preprogo za prtljažnik? Naročite jo lahko tudi ločeno.

Poiščite prodajni salon

Prodajni salon
Servis